Cam, porselen ve benzeri maddelerden yapılmış ürünlerin satıldığı yerlerdir züccaciye mağazaları. Çay- kahve takımları, kupalar, bardak çeşitleri, tepsiler… Günlük yaşantımızda özellikle muftaklarımızda kullandığımız eşyaların önemli bir kısmıdır bu eşyalar.
Birçok ürün olduğu için bu ürünlerin stoklarını takip etmesi oldukça zor olacaktır. Aynı zamanda sürekli değişen fiyatlar sebebiyle her bir ürünün fiyatını da doğru olarak hatırlamanız gerekecektir. Müşterinizi bekletip fiyat defterinden ürünün güncel fiyatına bakmak için yanından ayrılmak çok profesyonel gözükmeyecektir. Belki hatırladığınız yaklaşık fiyatı söyleyeceksiniz. Fakat bu da belki sizi zarara uğratacak. İşlerinizi kolaylaştırsın diye personel / personeller çalıştırmaya karar verebilirsiniz. Belki sizin yerinize fiyatları öğrenecek ve işlerinizi kolaylaştıracak. Fakat bu sefer de siz orada değilken ürünlerin satışı doğru bir şekilde gerçekleşiyor mu, yani kasanıza giren miktar doğru mu diye düşünmeye başlıyorsunuz. Tüm bunları alt alta koyduğunuzda işletmeniz için barkod yazılımları kullanmanın sizin için uygun maliyetli olduğunu göreceksiniz. Biz de bu makalemizde züccaciyeler için barkod yazılımı kullanmanın sağladığı avantajlardan bahsedeceğiz.
1.Ürün oluşturma ve güncelleme
Ürünlerinize barkod ataması yaparak ürün adı, satış fiyatı ile hızlıca kayıt edebilir; alış fiyatı, stok miktarı, kritik stok miktarı gibi ek değerleri girerek de kayıt edebilirsiniz. Ürününüzü daha net ifade edebilmeniz adına ürüne ait görsel ekleyebilirsiniz. Ürünlerinize ait ürün grupları oluşturabilirsiniz. (cam, seramik, mutfak vs.) Ürünlerinize fiyat1 ve fiyat2 seçeneği ile iki ayrı fiyatlandırma yapabilirsiniz. Bu sayede fiyat1 toptan satışlarınız, fiyat2 perakende satışlarınız olarak düşünebilirsiniz. Benzer şekilde
nakit ve pos satışlarınız için de bu iki ayrı fiyatlandırma türünü değerlendirebilirsiniz.
2.Satış, personel yetkilendirmesi ve cari takibi
Satış sayfasından satışlarınızı varsayılan ödeme tipleri olan nakit, POS, açık hesap ve parçalı olarak gerçekleştirebilirsiniz. Bu ödeme tiplerine ek olarak oluşturabileceğiniz çek, senet, havale gibi ödeme tiplerini ekleyebilir ve satışlarınızı gerçekleştirebilirsiniz. Satışınızı belirlediğiniz müşterilerinize tanımlayabilir, açık hesap (veresiye) seçeneğini kullanarak müşterileriniz için cari takip yapabilirsiniz. Personel tanımlaması yaparak personellerinize yetkilendirme yapabilirsiniz. Personelleriniz sadece sizin verdiğiniz yetkiler doğrultusunda işlem yapacağından paylaşmak istemediğiniz bilgilerinizi personellerinizden gizlemiş olacaksınız.
3. Stok takibi
Ürünlerinizi kayıt ederken stok adedi girdikten sonra satış sayfasında satışa dönüştürebilir, raporlamasına da stok hareket raporundan ulaşabilirsiniz. Stok hareket raporunda belirlenen iki tarih aralığında stok giriş ve çıkışlarını görüntüleyebilirsiniz. Bunun yanında stok sayımı başlatabilir ve işletmenizde olan ürünleri sayabilirsiniz. İşletmenizde yer alan ürünlerin toplam kaç adet olduğunu, toplam ne kadar ücrete mal olduğunu ve olası satış sonunda ne kadar getirisinin olduğunu ürün özet dökümünden kontrol edebilirsiniz.
4. Gelişmiş Raporlama Seçenekleri
Günlük/ tarihsel/ ürünsel/ grupsal raporlama gibi gelişmiş raporlama seçeneklerini satış ve stok takip programlarında kolaylıkla kullanabilirsiniz. Günlük yaptığınız nakit, pos satışlarını günlük rapor sayfasından ulaşabilirsiniz. İki tarih aralığı girerek tarihsel raporlama yapabilirsiniz. Benzer şekilde iki tarih aralığında personel seçimi yaparak personellerinizin yapmış olduğu işlemleri görüntüleyebilirsiniz. Aynı şekilde iki tarih aralığı girerek ürünsel, grupsal veya stok hareket raporuna ulaşabilirsiniz.
5. Alış faturaları ve firma takibi
Ürünlerinize ait birçok alış faturası geliyor ve bu faturaları düzen içerisinde görmekte zorlanıyor musunuz? Bu faturaları bir sayfada görmek ve fatura numarasıyla ya da alışınızı yaptığınız firma ismi ile arama yapıp hızlıca cevap almak istiyor olabilirsiniz. Aynı şekilde firmalarınızı bir sayfada listelemek istiyor olabilirsiniz. Firmalarınızı oluşturup o firmadan aldığınız ürünleri açık hesap yani veresiye olarak tanımlayıp firmaya olan borçlarınızı düzenli olarak listelenmesini isteyebilirsiniz.
6. Donanımsal cihazlarla kullanım kolaylığı
Günümüz işletmelerinde teknolojinin ilerlemesine bağlı olarak barkod yazılımlarına olan ilginin artmasındaki bir diğer etmen de donanımsal cihazla kullanılabilmesidir. Bu cihazlardan bazıları barkod okuyucu, termal fiş yazıcı, yapışkanlı etiket yazıcı, Bluetooth fiş yazıcıdır. Barkod yazılımlarında donanımsal cihazlar kullanım kolaylığı ve hızlı kullanma yeteneği sağlamaktadır.
7. Bulut Tabanlı Yedekleme
İnternet kullanımının artması ve verilerinize her an ulaşmanız amacıyla kullanılan bulut tabanlı yedekleme yapan satış ve stok takip yazılımları tercih edilmektedir. Bu sayede web veya mobil uygulamalar için cihazdan bağımsız olarak personel adı ve parolanızla dilediğiniz cihazdan giriş yapabilirsiniz.
Şimdi züccaciyeler için barkod yazılımı olan BenimPOS’ u deneyebilir, dilerseniz yıllık veya ömür boyu masaüstü lisansı alabilirsiniz. WhatsApp destek hattımızdan veya e-posta adreslerimizden iletişime geçerek de uygulama hakkında bilgi alabilirsiniz. Satış ve stok takip yazılımı olan BenimPOS' u 1 ay boyunca web, mobil ve masaüstü cihazlardan ücretsiz olarak deneyebilirsiniz.