Kesin olan bir şey var: İnsanlar her zaman yemek yiyecek ve hızlı tüketim ürünlerini tercih edecektir.
Market, trend ürünler için en önemli yerdir. Müşteriler ne alacaklarını biliyor ve günlük ürünlere olan talep nedeniyle bir market açmak, kendi işlerini kurmak isteyen herkes için mükemmel bir fikir.
Büyük zincirler bakkal endüstrisine hakim olsa da, küçük ve bağımsız bakkalların başarılı olması için hala yer var.
Yerel mağazalar ve yiyecek, ev eşyaları ve temizlik ürünleri gibi temel ihtiyaçlarınızı sağlayan küçük marketler gibi yerel insanlar, bir topluluğun dokusuna girebilirler. Küçük bakkallar, büyük bakkalların taşımadığı eşsiz, yerel ürünler de sunar.
Ancak sadece bir market açmaya, bir konum bulmaya ve en iyisini ummaya karar veremezsiniz. Bir eylem planına ve takip etmek için bir sürece ihtiyacınız var. Bu blog yazısı, gurur duyacağınız bir işletmeyi açabilmek için sekiz net adımda küçük bir market açmanızı sağlar.
8 Adım: Küçük bir market nasıl açılır
Bazı insanlar marketleri küçük süpermarketler olarak sınıflandırıyor. Ama bundan çok daha fazlası var. Marketler genellikle belirli topluluklara hitap eden stok ürünleri bulundurur. Örneğin, gerçek bir Meksika yemeği yapmak için chorizo'ya ihtiyacınız varsa, bunu büyük bir bakkal zinciri yerine küçük bir Meksika bakkalında bulabilirsiniz.
Küçük market mağazaları, mağazalarını müşterilerinin mahallelerindeki ihtiyaçlarına uygun şekilde değiştirmek için daha iyi konumlayabilirler. Örneğin, genç, sosyal açıdan bilinçli müşteriler haftada birden fazla alışveriş yapma eğilimindedir. Haftalık mağazalar yapmak yerine, yemekleri için malzeme satın alabilecekleri ve atıkları kesebilecekleri bir yer istiyorlar.
Yeni harekete geçirici çağrı
Küçük bir bakkal mağazasının bir mini süpermarket olmadığını belirledik, bir mağaza açmaya nasıl başlıyorsunuz?
Sekiz basit adıma ayrılacağız:
1. İş Planı oluşturun
Kapsamlı araştırma yapmış ve mağazanızın başarıyla açılması için uygulayacaksınız net, basit ve kaliteli bir iş planına ihtiyacınız var. İş planınız, mağazanızın aklınızdaki anlık görüntüsü olarak başlar ve bundan yıllar sonra nerede olacağı düşünülecektir.
İş planınız şunları içermelidir:
Yönetici özeti: Planınızın her bir bölümünün tanıtımı ve özeti. Bakkal endüstrisine ve pazara nasıl uyolduğuna dair kısa bir genel bakış verin. Sektör analizini ve pazar trendlerini dahil edin.
Açmak istediğiniz mağazanın türü: Geleneksel bir market misiniz, yoksa özel bir mağazaya mı hizmet edecek?
Müşteri analizi: Hangi müşteri segmentlerine hizmet vereceksiniz? Üniversite öğrencileri ve bebek büyücüleri bir marketten farklı şeyler istiyorlar ve pazarlama ve promosyonlara farklı şekilde yanıt verecekler. Ayrıca, mahallenizin ortalama gelirini, medyan yaşını ve kent sakinlerinin sayısını da göz önünde bulundurun.
Rekabet analizi: Doğrudan ve dolaylı rakipleriniz kimlerdir? Hangi işletmeler beş mil yarıçapına sahiptir? Ve kendinizi nasıl birbirinden ayırabilirsiniz? Rekabet avantajınızı düşünün.
Pazarlama planı: Benzersiz değer teklifinize odaklanın. Örneğin, konumunuz tren istasyonunun yakınındaki sabah yolculuk edenler için mükemmel olabilir. Promosyon ve fiyatlandırma stratejilerinize karar verin.
Operasyon planı: Açılış saatleriniz ne olacak ve hangi personelin optimum şekilde çalışması gerekir? Yönetim ekibinin bir parçası kimdir? Dönüm noktalarını ve hedefleri buraya ekleyin.
Finansal plan: Geliriniz nereden gelecek ve ne kadar sermaye yatırımına ihtiyacınız olacak? Gelir tablolarını, bilançoları ve nakit akışı tablolarını ekleyin.
Bu bir genel bakış; planınızı yazarken daha ayrıntılı bilgi edinmeniz gerekir.
2.Başlangıç ve devam eden maliyetlerinizi belirleyin
Hiçbir taşın dönmemiş olarak kalsın. Mağazayı açtıktan sonra sürprizlerle karşılaşmamanız için aklınıza gelen her maliyeti hesaba katmanız gerekir.
3. Bir İş Yapısı seçin
Tüzel kişilik oluşturmanız gerekir. Seçiminiz vergi ve sorumluluğa maruz kalma riskinizi etkiler. Yerel, eyalet ve federal düzeyde kanun ve düzenlemeleri öğrenin. Çeşitli tüzel kişiler vardır, ancak küçük market sahipleri için üç kişiye odaklanacağız:
Tek mülkiyeti, tek sahibi. İşletme sahibi, şirketten 0 sorumludur ve şirket aleyhindeki her türlü dava açılmadan sorumludur.
Genel ortaklık - İki veya daha fazla kişi para, iş gücü veya beceri sağlar ve işletmenin kâr ve zararları ile paylaşımda bulunur.
Her birinin artıları ve eksileri vardır ve sizin koşullarınız seçtiğiniz seçeneği belirtebilir. Mağaza açma tutkusu paylaşan biriyle iş yapmak isteyebilirsiniz ve bu durumda iş ortaklığı en iyi seçenek olabilir.
Tek bir sahip olarak her şeyden siz sorumlusunuz. Bu, taşıması gereken çok fazla baskı. Bir şirket en iyi bahsi verebilir çünkü birisi mağazanıza dava ederse sizi sorumluluktan korur. Şirket vergilerini ödemekten kaçınabilir ve yalnızca her bir işletme sahibi tarafından elde edilen kârlara vergilendirilebilir ve sabit bir yapı yoktur; böylece işletme sahipleri karar verebilir ve işlerini istedikleri gibi yürütebilirler.
4.İşletme hesaplarınızı kurun
İş yapınızı kaydettikten sonra, bağlı bulunduğunuz odadan ve sigortadan bir çalışan kimlik numarası vergi numarası ve SGK sicil numarası alın. Ayrıca bir banka hesabına ihtiyacınız olacaktır. Mağazanızın kişisel varlıklarınızı korumak için özel bir banka ve kredi hesabına ihtiyacı vardır.
Son olarak, iş muhasebesi kurun. Vergi memurunu kızdırmak istemezsiniz, bu nedenle yıllık vergi beyanını doldururken hayatınızı kolaylaştırmak için çeşitli harcamalar ve gelirler kaydettiğinizden emin olun.
5. Doğru izinleri alın
Her durumun farklı lisans gereksinimleri vardır. Takılı kalırsanız, durum gereksinimlerinizi kontrol etmeniz gerekir. Perakende gıda mağazası lisansına, alkol satma lisansına (almayı planlıyorsanız) ve hazırlanmış yiyecek servisi yapıyorsanız bağlı bulunduğunuz belediye, kaymakamlık veya valilikten izin almaya ihtiyaç duyacaksınız.
Genel Sorumluluk sigortası, mağazanızın içindeki ve dışındaki kazalara karşı koruma sağlar ve ürün yükümlülüklerine karşı koruma sağlar. Ayrıca, çalışanlardan herhangi biri mağazanızda doğrudan çalışmaya bağlı olarak yaralanırsa veya hastalanırsa finansal yardım ve tıbbi bakım sağlamak için çalışanların tazminat sigortasına ihtiyacınız olacaktır.
6.İhtiyaç Duyduğunuz Ekipmanı Satın Alın
- Soğutma üniteleri ve dondurucular
- Başlangıç ve devam eden maliyetlerinizi belirleyin.
- Bir iş yapısı seçin.
- Kurumsal banka hesaplarınızı ayarlayın.
- Doğru izinleri, lisansları ve sigortaları alın.
- İhtiyacınız olan ekipmanı satın alın.
- Modern bir satış noktası (POS) sistemine yatırım yapın.
- Mağazanızın pazarını belirleyin ve markanızı belirleyin.
- Mağazanızın başarılı olmasını nasıl sağlayacağınızı öğrenmek için okumaya devam edin!
- Açılış maliyetleri – tesis hazırlığı, modifikasyonlar ve ilk yılınız için çalıştırmanız gereken harcamalar
- Karşı donanım
- Donanım (raflar, yiyecek çantaları vb.)
- Başlangıç envanteri
- Kira ve sigorta
- Ruhsat ve izin yasal giderleri
- Güvenlik
- Yazılım aboneliği, çalışan ücretleri, vergiler ve yardımcı programlar gibi sürekli maliyetleri unutmayın.
- Görüntüleme Olaylar
- Raflar
- Endüstriyel temizlik malzemeleri
- Tabelalar
- Şarküteri malzemeleri
- Hazırlanan gıda departmanı malzemeleri
- Alışveriş sepetleri
- Gıda ve ürün ambalajı
- Muhtemelen daha fazlasını düşünebilirsiniz. Her durumda tamamen hazırlıklı olun.
7.Modern bir POS sistemine Yatırım yapın
Modern ve sağlam POS sistemi mağazanızın yönetimini çok daha kolay hale getiriyor. Envanter yönetimi, çalışan yönetimi ve maaş bordrosu, kolaylaştırılmış ödeme süreci, tedarikçi yönetimi, ödeme işleme, müşteri sadakati programları, özel etiket baskısı, sınırsız ürün veritabanı ve daha fazlası!
Ne kadar çok görev otomatikleştirirsiniz, müşterilerinize daha fazla zaman ve kapasite odaklanmanız ve mağazanız için istediğiniz ortamı oluşturmanız gerekir. Yerleşik raporlarla, işinizin neredeyse her yönünü izleyebilirsiniz.
8. Mağazayı pazarlayın ve markanızı belirleyin
Markanızın ne söylemesini istediğinize karar verin. Doğal ve organik ürünlere odaklanacak mısınız? Yerel olarak tedarik edilen et ve peynirler? Belki de yakınınızdaki topluluklara hizmet etmek ve özel bir mağaza açmak istiyorsunuz. Bu noktada ayrıntılı demografik, konum ve rakip araştırması içeren bir iş planı çok önemlidir.
Ne olursa olsun, bir pazarlama planına ihtiyacınız olacak. Öncelikle bir ad, logo ve diğer marka varlıklarını seçin. Ardından mağazanızın tanıtımını nasıl yapacağınıza karar verin. Reklam panolarına ve tabelalara odaklanmayı seçebilirsiniz. Belki de büyük açılışınızda bir heyecan yaratmak için el ilanları dağıtacak veya sosyal medya yarışması düzenleyecek. Belki de Yukarıdakilerin hepsini denersin!
Yorumları toplamak için Google Benim İşletmem'e kaydolun.
Ayrıca mağazanız için bir web sitesi oluşturabilir ve müşterilerinizi haber bülteninize kaydolmaya teşvik edebilirsiniz. Bir e-posta listeniz olduğunda, ilgili kuponları ve indirimleri müşterilere gönderebilir, bir referans programı başlatabilir ve sadakat programları oluşturabilirsiniz.
Mağazayı pazarlamanın çeşitli yolları vardır. Müşterilerinizin kim olduğunu öğrenin ve onları bulun.
Kapılarını herkese açık şekilde açık tut!
Başardınız. Yukarıdaki tüm adımları izlediniz, çok iyi bir iş planınız var ve mağazayı açmaya hazırsınız.